Dificultate: scazuta
Ingrediente:
- 200 gr linte rosie
- 1 ceapa medie
- 4 rosii
- 2 morcovi
- cateva bucatele de chili
- praf de sare
- 2 linguri de ulei extra vergine
Cum am preparat eu supa crema:
- cu o seara inainte de a prepara crema, am spalat bine lintea si am lasat-o sa se odihneasca in apa (o sa observati ca peste zi bobitele se umfla/se hidrateaza, iar timpul de fierbere a acestora se va diminua)
- am scurs lintea, am pus-o in craticioara impreuna cu morcovii (bine spalati si taiati cubulete) si 500 ml apa. Le-am lasat la fiert cam 20 min.
- intr-o alta craticioara am calit ceapa taiata marunt peste care am pus rosiile taiate cubulete
- dupa 20 minute am adaugat peste linte ceapa si rosiile calite; le-am amestecat si le-am mai lasat la fiert 5 minute
- am taiat marunt bucatelele de chili dupa care le-am pisat (am folosit un pisalog). Peste chili am adaugat sarea iar rezultatul l-am amestecat cu cele mai sus mentionate.
- am folosit mixerul pentru a obtine rezultatul final/ pentru a forma supa crema
Pofta buna!! Buon appetito!!
Sfat:
- daca nu sunteti adeptul mancarurilor picante incercat sa folositi cajun si nu chili; daca totusi va hotorati sa folositi chili rezumati-va la 2-3 bucatele
- in cazul in care va horatati sa preparati supa dar nu ati reusit sa lasati lintea la "odihnit" mariti timpul de fierbere cu 10-15 min
Sporuri!!
Take a look: http://www.mirror.co.uk/lifestyle/sex-relationships/5-reasons-to-eat-lentils-107729
Lintea:
- este o bogata sursa de proteine (100 gr linte - 26 gr proteine)
- o portie de linte ofera 60% din cantitatea zilnica de fier
- ajuta la ameliorarea constipatiei
- este bogata in fibre solubile care protejeaza inima si scad nivelul colesterolului
- ajuta in cura de slabire (o cana de linte contine 200 kcal)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu